Syntytarina

Yhdistyksen synty

Kesällä 1988 Tulkkilan poikia ja tyttöjä oli viettämässä Sääksjärvellä Jukka Laakion 40-vuotissyntymäpäivää. Saunomisen yhteydessä Kokemäeltä jo poismuuttaneet juhlavieraat pohtivat Kokemäen asioita. Esille nousi auto-onnettomuudessa edesmenneen Mikko Kairin kesken jäänyt pelastuspalveluauton varusteluhanke.

Ilkka Pertilä esitti pesämunan keräämistä hankkeen saattamiseksi valmiiksi. Yksi keräyskerta ei kuitenkaan riittänyt, vaan rahoituksen hankkimista päätettiin jatkaa.

Ilkka Pertilä

Yhdistyksen
toiminta-ajatus

Jukka Laakio

Ensimmäinen
puheenjohtaja

Seuraavana kesänä (1989) kutsuttiin poikia ja tyttöjä Eloliirumeille ja Kokemäen Seurahuoneelle. Menestys oli hyvä. Paikalle tuli viitisenkymmentä osanottajaa, jotka toivoivat kokoontumisten jatkuvan. Jukka Laakio, tempausten järjestämisen monitoimija, otti järjestelyasian tehtäväkseen. Hän myös toimi yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana. Tiedottajana ja puheenjohtajan oikeana kätenä toimi Tapio Kilkku.

Yhdistyksen nimenä oli aluksi Tulkkilan Pojat. Nykyään yhdistys toimii nimellä Kokemäen Tytöt ja Pojat.

Tapio Kilkku

(1945 – 2016)

Tiedottaja
Pj:n oikea käsi

Tulkkilan Pojat 1988
Tulkkilan Pojat ja Tytöt 1989
Tulkkilan Tytöt ja Pojat 1990
Kokemäen Tytöt ja Pojat 1997

Taustaa

1960-luvulla poikaporukoilla oli tapana hengailla Palmun kuppilassa, silloisen torin laidalla. Yksi heistä, Mikko Kairi, menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1985.  Hänen ystäviensä haudalle laskeman seppeleen tekstinä oli ”Mikon muistoa kunnioittaen – Tulkkilan pojat”. Ylijäänyt osa kerätyistä kukkarahoista lahjoitettiin Kokemäen SPR:lle, jonka ensiaputoimintaan Mikko oli osallistunut aktiivisesti.

Mikko Kairi

(1949 – 1985)

Kelloseppä